• Diğer

Gündem

Erzincan tulum peyniri coğrafi işaret tescili aldı

Hisarcıklıoğlu, Erzincan tulum peynirinin Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 32. ürün olduğunu belirterek, "Erzincan’a ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Erzincan tulum peyniri coğrafi işaret tescili aldı

27 Mayıs 2025 15:04
-A

+A

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzincan tulum peynirinin Avrupa Birliği’nden (AB) coğrafi işaret tescili alan 32. ürün olduğunu belirterek, "Erzincan’a ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.
 
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Erzincan tulum peynirinin AB’de coğrafi işaret tescili aldığını belirterek, "Erzincan’a ve ülkemize hayırlı olsun. Yerel değerlerimize sahip çıkan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ahmet Tanoğlu’nu, Erzincan TSO Yönetim Kurulunu, Meclisini ve emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.
 
 
Türkiye’nin dünyada çok az coğrafyaya nasip olan bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, "TOBB ve oda-borsa camiası olarak yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. Avrupa Birliği süreci devam eden 77 coğrafi işaret ve 3 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Facebook'ta paylaş butonu
Print

YORUMLAR

Facebook Yorumları
YORUM YAZ
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

ÖNE ÇIKANLAR

ARŞİV

HAVA DURUMU

Günlük Gazeteler

Oku